Waddeneilanden    Texel    Vlieland     Terschelling    Ameland   Schiermonnikoog    LastMinute    Top 10 hotels   Top 10 appartementen                                                                                                                                                                                                                                                        

Waddeneilanden Ameland stranden

 


De stranden van Ameland


Ameland heeft prachtige zandstranden lang de hele Noordzeekust. We noemen de belangrijkste.


  1. 1.Strandovergang Nes

Dit strand is op de kortste afstand vanaf de boot en het dorp Nes gelegen. Faciliteiten van een strandpaviljoen en een restaurant net binnen het duin. In de zomermaanden is hier veel dagtoerisme en kan het strand druk zijn. Overigens zijn de stranden op Ameland nooit druk. Een paar honderd meter naar links of recht en u ben weer helemaal alleen.


  1. 2.Strandovergang Hollum

Waarschijnlijk het mooiste strand van Ameland. hier heeft u uitzicht op Terschelling. Mooi trendy strandpaviljoen voor lunch of drankje.


  1. 3.Strandovergang Buren

Dicht bij verschillende campings en bungalowparken. Mooi breed strand met een nieuw strandpaviljoen. Aan de binnenkant van de duinen zijn nog enkele restaurants.


  1. 4.Strandovergang Ballum

Beslist niet het mooiste strand van Ameland. Niet echt geschikt om te zonnebaden. Wel mooie natuur en veel vogels. Uitstekend paviljoen waar je ook goed kan dineren.


Op het uitgestrekte strand van Ameland zijn vier strandpaviljoens. Het gehele jaar door kunt u hier genieten van een hapje en een drankje. En dat maakt deze strandpaviljoens ook juist zo uniek want alleen op Ameland zijn de strandpaviljoens écht het hele jaar geopend. Het uitzicht op het strand van Ameland en de Noordzee is prachtig. Bij deze strandpaviljoens kunt u onder toezicht van strandwachten zwemmen. Let u wel op de vlag (groen of rood). Rood is afgaand water wat betekent dat zwemmen niet is toegestaan. Groen is opkomend water en dan is zwemmen wel toegestaan.


Alle stranden hebben goede gratis parkeergelegenheden.