Waddeneilanden    Texel    Vlieland     Terschelling    Ameland   Schiermonnikoog    LastMinute    Top 10 hotels   Top 10 appartementen                                                                                                                                                                                                                                                        

Waddeneilanden Schiermonnikoog

 

Vakantie naar Schiermonnikoog


Schiermonnikoog is het kleinste bewoonde Waddeneiland van Nederland. Het is maar vier kilometer breed en heeft een dorp dat tevens de naam Schiermonnikoog draagt.


Vanaf de duintoppen op Schiermonnikoog ziet u bij goed weer het ‘vaste land’ liggen. De afstand is niet groot, hoogstens driekwartier varen. Het is dan ook een hele goede reden, voor veel eilandgasten, om Schiermonnikoog gewoon voor een dagje te bezoeken. Er zijn uitgebreide fiets en wandelpaden. Zo kunt u op de meest ideale manier het eiland verkennen. Overal zijn fietsen te huur. Daarnaast is het breedste strand van Europa een grote publiekstrekker.


Schilderachtig en lievelijk, zo is het enige dorp dat Schiermonnikoog telt te noemen. Het dorp werd rond 1760 gebouwd ter vervanging van het in zee verdwenen dorp Westerburen. In dit dorpje zijn vele gezellige terrasjes en restaurantjes te vinden. Voor het echte uitgangsleven moet u niet naar Schiermonnikoog komen, maar wel voor de uitzonderlijke sfeer.


Het Waddeneiland Schiermonnikoog is door een groot landelijk tv programma uitgeroepen tot de mooiste plek van Nederland en heft het gehele eiland de status van Nationaal park. 


Schiemonnikoog is net als Vlieland autoluw, wat inhoud dat alleen de eilandbewoners zich met een auto over het eiland mogen verplaatsen. Voor de rustzoekende toerist is Schiermonnikoog een klein paradijs en is de bootreis het begin van een volmaakte vakantie.


Waddeneiland Schiermonnikoog

Aantal inwoners: 930

Aantal dorpen: 1

Oppervlakte land: 40,79km2

Wellness

Heeft u tips of wilt u zelf vermeld worden op deze website? Laat het weten.                                           Contact    Sitemap    Links