Waddeneilanden    Texel    Vlieland     Terschelling    Ameland   Schiermonnikoog    LastMinute    Top 10 hotels   Top 10 appartementen                                                                                                                                                                                                                                                        

Waddeneilanden Terschelling

 

Vakantie naar Terschelling


Terschelling, het eiland bekend om zijn oude vuurtoren ‘Brandaris’, Oerol, vakantie en variërende landschappen. Onder jeugd een populair eiland en daarom vaak ten onrechte als feesteiland bestempelt. Er is op Terschelling voor jong en oud veel te beleven. De jeugd kan onbezorgd op vakantie en genieten van zon, strand en kroegen. Overige toeristen kunnen zich vermaken in de mooie natuur en het gezellige uitgangsleven wat Terschelling te bieden heeft. Dit gaat absoluut goed samen.


Op het Waddeneiland Terschelling wacht u dertig kilometer aan uitgestrekt zandstrand, soms wel tot 500 meter breed. Met zoveel ruimte is er voor iedereen wel een favoriete stek. Strijk neer op één van de vele gezellige terrassen en geniet bij een strandpaviljoen van een drankje of lunchgerecht. Of kies juist voor de stilte van de meer afgelegen stranden. U kunt er uren wandelen langs de vloedlijn zonder iemand tegen te komen.


Terschelling is bereikbaar met een veerboot die vertrekt vanuit de havenplaats Haringen. Op het eiland zijn meerdere dorpen waarvan West-Terschelling het grootste is. Hier is ook het meeste te beleven, wat niet betekend dat de overige dorpen overgeslagen moeten worden. Alle dorpen hebben hun eigen sfeer en gebruiken. Alle dorpen op Terschelling liggen in een lint aan de hoofdstraat van Terschelling en zijn dus uitstekend op de fiets bereikbaar.


Waddeneiland Terschelling is erg de moeite waard als vakantiebestemming in ieder jaargetijde. En de jeugd? Die zijn er maar vier weken per jaar. Terschelling, voor een weekendje weg of complete vakantie.


Waddeneiland Terschelling

Aantal inwoners: 4721

Aantal dorpen: 6

Oppervlakte: 89 km2

Lengte: 30 km

Heeft u tips of wilt u zelf vermeld worden op deze website? Laat het weten.                                           Contact    Sitemap    Links