Waddeneilanden    Texel    Vlieland     Terschelling    Ameland   Schiermonnikoog    LastMinute    Top 10 hotels   Top 10 appartementen                                                                                                                                                                                                                                                        

Waddeneilanden Texel

 

Vakantie naar Texel


Waddeneiland Texel is het grootste en door de meeste toeristen bezochte Waddeneiland van Nederland. Het landschap en het natuurschoon is zeer divers. Natuurlijk brede zandstranden maar  ook polders, duinen, bossen en kwelders zijn er op Texel te vinden.


Texel is prima geschikt voor een niet te vergeten vakantie. De vaartijd vanuit Den Helder, met de moderne veerboten van TESO, is slecht 20 minuten en er is veel goede vakantie-accommodatie zoals vakantiehuizen, vakantieparken, hotels, capmpings en pensions. Op Texel is altijd wat te doen zodat het ook heel erg goed mogelijk is om in het voor- of najaar het mooie Waddeneiland te bezoeken. Strand, heldere zee, prachtige natuur, bruizend uitgangsleven. Er is veel te doen op Texel. Tien dorpen en gehuchten, het bekende Ecomare, heerlijk op de fiets over de kilometers lange fietspaden, lekker wandelen door de duinen of heerlijk zonnebaden aan het strand. Er is van alles dat Texel zeer aantrekkelijk maakt voor jong en oud, familie en gezin.


Wilt u lekker onspannen in het diverse uitgangsleven van Texel? Dan zit u goed. Het Waddeneiland Texel heeft zeven intieme en behaagelijke dorpen waar u leuke knusse of juist trendy restaurants en terrassen zult vinden. Ook zijn er veel pleziertochten mogelijk en natuurlijk zijn er op Texel veel eigentijdse winkels te vinden.  Het grootste dorp is Den Burg dat bijna zo groot is als een kleine stad. Een echte klassieke badplaats is De Koog, terwijl het kleine dorp De Waal pure en ontspannen rust uitdraagt. Het echte havendorp is Oudeschild, beslist leuk om te bezoeken. Ronduit aantrekkelijk zijn de dorpen Oosterend en Den Hoorn. En gaat u richting de vuurtoren? Bezoek dan De Cocksdorp, met haar vele mooie straatjes winkels en restaurants. Langs de mooie stranden zijn strandpaviljoens te vinden. Prima voor een tussenstop met koffie of een lekkere lunch met uitzicht op zee.


Bezoek Texel. Het grootste Nederlandse Waddeneiland waar iedereen zich zal vermaken. Texel, op de Wadden, is op en top vakantie!


Waddeneiland Texel

Aantal inwoners: 13.678 (2012)

Aantal dorpen: 7

Oppervlakte: 160 km2

Lengte: 25 km

Breedte: 8 km