Waddeneilanden    Texel    Vlieland     Terschelling    Ameland   Schiermonnikoog    LastMinute    Top 10 hotels   Top 10 appartementen                                                                                                                                                                                                                                                        

Waddeneilanden Vlieland

 

Vakantie naar Vlieland


Het prachtige Waddeneiland Vlieland ligt op ongeveer twee uur varen tussen Texel en Terschelling in. De veerdienst vertrekt uit de historische havenplaats Haringen. Het is de moeite waard om onderweg een kijkje te noemen op een van de buitendekken om de mooie natuur van de Waddenzee in u op te nemen. Vlak bij Vlieland op een zandplaat de ‘Richel’ liggen vaak veel zeehonden te zonnen.


Eenmaal aangekomen op Vlieland zal de unieke rustige eiland sfeer deel van u worden. Het enige dorpje, Oost-Vlieland, herbergt vele leuke terrassen, restaurants, cafés en winkels. Vlieland beschikt over uitstekende hotelaccommodatie maar ook over goede appartementen en vakantiehuizen.


Een groot voordeel van het vakantie-eiland Vlieland is dat het autoluw is. Alleen Vlielanders mogen met een auto over het eiland rijden en dit komt de rust en natuur zeker ten goede. Daarom is Vlieland uitstekend geschikt om te fietsen en te wandelen. Mooie fiets-en wandelpaden brengen u naar de mooie plekjes die Vlieland te bieden heeft.


Passend bij de unieke natuur is het hoogste duin van Nederland Vuurboetsduin. Het duin is meer dan veertig meter hoog en is de thuishaven van de vuurtoren van Vlieland. Geniet van  het adembenemende uitzicht over het eiland en wie weet kunt u uw vakantieaccommodatie wel zien. 


Het Waddeneiland Vlieland is een uitermate geschikte vakantiebestemming voor gezinnen en een short-break. Op dit Waddeneiland zult u zeker de rust vinden die u zoekt.


Waddeneiland Vlieland

Aantal inwoners: 1103

Aantal dorpen: 1

Oppervlakte: 36 km2

Lengte: 20 km

Breedte: 3,5 km